З помідорами
Для такої страви заздалегідь підготуйте:
- мідії – 500 г;
- вершки – 300 мл;
- томати – 3 – 4 плода середнього розміру;
- перець болгарський – 1 великий;
- часник – 2 – 3 зубки;
- сіль, перець – за смаком;
- мелений чилі – щіпка;
- петрушка, кріп, базилік – за бажанням і уподобанням.
Опис приготування страви:
- Часник почистити, пропустити через прес і обсмажити в маслі до легкого рум’яного відтінку. Потім додати чилі, сіль і перець, перемішати лопаткою і тушкувати ще пару хвилин.
- Вимити овочі. Перець почистити від насіння, нарізати соломкою, а після – кубиками. Перекласти до часнику з прянощами і готувати, помішуючи, ще кілька хвилин.
- В цей час томати нарізати невеликими кубиками і також висипати до овочів і прянощів. Тушкувати ще 5 хвилин.
- Мідії, заздалегідь розморожені, почистити від зовнішніх забруднень і кілька разів промити під проточною водою. Закип’ятити воду, опустити в неї молюсків на 3 – 5 хвилин, потім виловити і відразу покласти до тушащимся овочів. Готувати під кришкою близько 10 хвилин, періодично перемішуючи компоненти лопаткою.
Перед подачею морепродукти можна прикрасити свіжою зеленню.