Мідії в вершково-часниковому соусі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді або в духовці

З помідорами

Для такої страви заздалегідь підготуйте:

  • мідії – 500 г;
  • вершки – 300 мл;
  • томати – 3 – 4 плода середнього розміру;
  • перець болгарський – 1 великий;
  • часник – 2 – 3 зубки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • мелений чилі – щіпка;
  • петрушка, кріп, базилік – за бажанням і уподобанням.

Опис приготування страви:

  • Часник почистити, пропустити через прес і обсмажити в маслі до легкого рум’яного відтінку. Потім додати чилі, сіль і перець, перемішати лопаткою і тушкувати ще пару хвилин.
  • Вимити овочі. Перець почистити від насіння, нарізати соломкою, а після – кубиками. Перекласти до часнику з прянощами і готувати, помішуючи, ще кілька хвилин.
  • В цей час томати нарізати невеликими кубиками і також висипати до овочів і прянощів. Тушкувати ще 5 хвилин.
  • Мідії, заздалегідь розморожені, почистити від зовнішніх забруднень і кілька разів промити під проточною водою. Закип’ятити воду, опустити в неї молюсків на 3 – 5 хвилин, потім виловити і відразу покласти до тушащимся овочів. Готувати під кришкою близько 10 хвилин, періодично перемішуючи компоненти лопаткою.

Перед подачею морепродукти можна прикрасити свіжою зеленню.

Дивіться також:  Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування