Минтай — 15 рецептів смачного приготування риби в домашніх умовах

Наваристий рибний суп в домашніх умовах

Ситна вуха з минтая виходить дуже смачною, не вимагаючи при цьому зайвих фінансових витрат.

Для виконання супу з 1 кг риби знадобляться:

  • картопля – 800 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • сіль, спеції, лавровий лист і зелень – за смаком.

Щоб скуштувати ароматної першого страви:

  • Від очищеної риби відокремлюються голови, які відправляються в каструлю з 4 л киплячої води.
  • Через 20 хвилин проварені голови виймаються, а замість них відправляються в бульйон картопляні кубики і сіль.
  • Через 15 хвилин сюди ж викладаємо нарізані шматочками тушки минтая.
  • Через таку ж кількість часу в каструлю відправляються подрібнені цибулю і моркву, де проварюються на повільному вогні близько 5 хвилин.
  • По закінченні вказаного часу суп знімається з вогню, приправляється, досаливается при необхідності і настоюється.
  • Через 20 хвилин вуха розливається по тарілках, де і притрушивается рубаною зеленню.

Якщо бульйон вийшов каламутним і не дуже апетитним, на завершальному етапі варіння влийте в нього яєчний білок — він тут же освітлить суп.

Дивіться також:  Овочеве рагу – 7 рецептів з картоплею і кабачками
Прокрутка до верху