Тушкований минтай в томаті з цибулею та морквою

Якщо класичний рецепт здався кулінару занадто простим, то можна його злегка урізноманітнити. Наприклад, додаванням томатного соку. В такому випадку страва вийде з дуже смачною овочевою підливою. Крім 1 кг морозива минтая, потрібно використовувати також такі продукти: по 2 шт. моркви і цибулі, пара зубчиків часнику або гранульований продукт, 0,5 л. натурального томатного соку, 1 ч. л. цукру.
Спочатку ретельно обробляється розморожена риба. З минтая зрізують плавники, прибирається луска і хвости. Деякі його частини можна залишити і надалі використовувати при варінні юшки.
Черевце тушок розрізається і з нього акуратно віддаляється чорна плівка. Після промивання риба ріжеться на шматки, солиться і відкладається в сторону.
Подрібнені будь-яким зручним способом цибулю, часник і моркву обсмажуються на олії до м’якості. Половина овочів відкладається в сторону, а інша їх частина розрівнюється лопаткою на сковороді.
В окремому посуді на добре розігрітій олії з двох боків до золотистої скоринки обсмажуються шматочки рибного філе.
Минтай викладається на нижній шар овочів і зверху покривається залишилася сумішшю.
Залишилося інгредієнти залити підсоленим томатним соком, накрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні не менше 45 хвилин.
Ніжна соус чудово доповнить гречку або макаронні вироби.