Місо-суп з окунем
Нерідко задаються питання про те, як приготувати місо суп з окунем. Це легке, але в той же час ситна страва давно оцінили відвідувачі японських ресторанчиків. В домашніх умовах його також можна приготувати, причому, не витративши на це зусиль і часу.
Для того щоб створити цей кулінарний шедевр, потрібно мінімум продуктів:
- 4 штуки морського окуня невеликих розмірів;
- 2 меги, квіткових бруньки рослини з однойменною назвою, що виростає виключно в лісах Азії;
- столова ложка пасти місо;
- 700 мілілітрів дасі, який можна замінити такою ж кількістю рибного бульйону з стружки сушеного тунця;
- тофу;
- рисовий оцет і соєвий соус.
Приготування почасти схоже на класичний рецепт традиційного японського супу місо, але має деякі нюанси. Вони стосуються підготовки риби і полягають у тому, що окуня перед опусканням в дасі бульйон необхідно добре посолити і обсмажити на грилі. Тільки після цього він очищається від кісточок, нарізати ромбиком і додається в блюдо, виконане за класичним рецептом.