Місо-суп з шиітаке і морською капустою
Серед любителів східної кухні відомий цей варіант національного супчика, який цінується не тільки за чудові якості і легкість приготування, але і за дуже низьку калорійність (всього 12,2 калорій на 100 грам продукту!).
Для приготування місо-супу з морською капустою і з шиітаке потрібні такі інгредієнти:
- соєве паста – 60 грам;
- бульйон даси – пів літра;
- солона морська капуста – 50 грам;
- гриби шиітаке – половина пакету.
Процес приготування полягає в тому, що в першу чергу необхідно замочити гриби приблизно на годину. Далі вони заливаються бульйоном дасі, доводять до кипіння і варяться на маленькому вогні 20 хвилин. В цей час промивається від солі і нарізати невеликими шматочками морська капуста, яка опускається до грибів. Весь процес приготування страви точно такий же, як і в класичному варіанті, описаному вище.