З додаванням молока
Смачненькі млинці в дрібну дірочку вийдуть, якщо в тісто додати молоко.
Для них підготуємо такі продукти:
- 250 мл молока;
- 500 мл кефіру;
- яйце;
- 25 г цукру;
- чайну ложечку соди;
- дрібку солі;
- 1-2 склянки борошна;
- пару ложок соняшникової олії.
Технологія приготування полягає в наступному:
- У злегка підігрітий кефір відправляють спеції, яйце і соду. Перемішують до розчинення всіх крупинок.
- Частинами вмішують борошно. Готова суміш повинна бути дуже густий і не мати грудок.
- Молоко доводять до кипіння, а потім невеликий цівкою наливають в масу, одночасно з цим перемішуючи.
- Останнім додається масло, маса знову добре перемішується. Якщо маса вийде дуже рідким, можна додати ще трохи борошна.
Млинці обсмажують на прожареною сковорідці з двох боків до рум’яного кольору. Ще гарячими їх промащують маслом або начиняють варенням.