Шоколадні млинці на кефірі з окропом
Інгредієнти:
- Молоко – 0,25 л;
- Вершкове масло – 50 г;
- Кефір – 0,25 л;
- Сіль – 1 щіпка;
- Какао – 3-4 ст. ложки (можна замінити плитковим шоколадом);
- Кип’ячена вода – 0,5 склянки;
- Яйце – 2 штуки;
- Цукор – 2-3 ст. ложки;
- Розпушувач – 1 ст. ложка;
- Борошно – 0,5 кг.
Приготування:
- Закип’ятіть молоко і дайте йому повністю охолонути.
- У невеликій мисочці з’єднайте разом какао і цукор. Додайте вершкове масло і залийте всі ці компоненти окропом. Все дуже ретельно перемішати з допомогою міксера.
- Додайте до маси холодне молоко і знову все збийте міксером.
- У велику миску влийте підігрітий кефір, змішайте його з яйцями.
- Додайте до кефіру трохи солі і знову все збийте. Сіль в рецепті необхідна, так як вона розкриває цукор.
- Влийте в тісто шоколадну масу.
- Просійте борошно і додайте її до тесту, постійно помішуючи. Додайте до тесту розпушувач і знову все акуратно збийте, щоб тісто не було грудочок.
- Готове тісто залиште відпочити, не менше, ніж на 20 хвилин.
- Перед приготуванням ще раз ретельно збийте тісто.
- Змастіть маслом розпечену сковороду. Це досить зробити лише раз і перед наступними млинцями сковороду змащувати не доведеться.
- Вливайте тесту на дуже гарячу сковороду і стежте, щоб млинці не підгоріли, так як тісто дуже тонка.
- З кожної сторони блін повинен запікатися близько хвилини.
- Готові тонкі млинці на кефірі з окропом потрібно подавати зі сметаною або з вершками.
Шоколадні млинці можуть вийти набагато красивіше. Якщо ви намалюєте на них візерунки. Для цього, зробіть тісто без додавання какао і потім відлийте близько третини готового тіста і додайте 3 столових ложки какао.
Потім на сковороду вливайте звичайне тісто і швидко набирайте ложкою шоколадну масу і малюйте кола або смужки. Або ви можете написати на кожному виробі імена членів своєї родини або гостей. Втім, тут вже включиться фантазія, і млинці вийдуть дуже оригінальні і барвисті.