Тонкі млинці на молоці прокисшем
Незважаючи на те, що частування виходить максимально тонким, воно не рветься навіть при загвинчуванні начинки. Готується воно з: 2 ст. подкисшего молочного продукту, пари дрібок солі, 7 г ванільного цукру, 2 курячих яєць, 1,5 ст. борошна в/сорту, 2 ст. л. неароматного масла, 0,3 ст. звичайного цукрового піску.
- Щоб крупинки цукру повністю розчинилися в яєчної маси, обидва інгредієнта мішаються за допомогою міксера.
- В отриману суміш вливається кисле молоко, всипається ванільний і звичайний цукор.
- Далі порційно втручається борошно і сіль.
- Тільки коли заміс стане гладким, можна розбавляти його маслом. Вийде тісто, за густотою схоже на домашню сметану.
- Перший млинець смажиться з маслом, інші на сухий прожареною сковороді.
Залишиться лише просочити тонкі млинці на кислому молоці згущеним молоком і скласти трикутниками.