Готуємо з додаванням дріжджів
Кислі дріжджові млинці виходять досить пишні. У рецепті можна замінювати кисле молоко (650 мл) на аналогічну кількість нежирного кефіру. Також береться: 3 курячих яйця, 470 г борошна, 0,5 ч. л. крупної солі, 1,5 ч. л. швидких дріжджів (можна взяти призначені спеціально для здоби), 3 ч. л. цукрового піску, 70 мл неароматного олії. Як приготувати млинці на кислому молоці з дріжджами, читаємо далі.
- Кисле молоко злегка гріється. Близько полвины склянки його змішується зі щіпкою цукру-піску, парою столових ложок борошна і всіма дріжджами. Отримана маса буде підходити не менш 20-25 хвилин в теплі.
- Коли опара збільшиться в розмірі мінімум в 1,5 рази, можна продовжувати з нею працювати.
- В окремому посуді змішується залишився молоко, масло, яйця, сіль і цукор, що залишився. Маса злегка збивається віночком.
- Після з’єднання суміші з опарою, можна починати замішувати тісто, додаючи до нього невеликі порції борошна. Воно має вийти густим і в’язким.
- Маса буде настоюватися близько 1,5 години. Приблизно через годину вона перемішується і знову забирається на тепло. Дуже важливо накрити тісто рушником або плівкою.
- Якщо маса вийшла занадто густий, вона розбавляється теплою водою або молоком.
- Млинці смажаться на середньому вогні.
Для змазування сковороди можна використовувати свиняче сало. Воно не буде давати ніякого неприємного присмаку частування.