Дріжджові ажурні млинці на молоці
Млинці відрізняються своїм незвичайним мереживним виглядом. Виходять вони такі красиві і смачні завдяки додаванню дріжджів в тісто.
Склад:
- молоко – 900 мл;
- борошно – 480 м;
- сухі дріжджі – 12 м;
- яйце – 2 штуки;
- цукор – 3,5 столові ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- рослинне масло – 43 мл.
Етапи приготування:
- Підігріти частина молока, налити в чашку з дріжджами. Всипати сіль, цукровий пісок, збити. Залишити в теплому приміщенні, щоб дріжджові бактерії активізувалися, і маса стала пузиритися і збільшуватися в об’ємі.
- Інше молоко підігріти і вилити в посудину з борошном, розмішати, щоб не утворювалися злиплі грудки. Покласти в чашу яйця, цукровий пісок, олія, дріжджі. Замісити й забрати в тепле місце до підняття тесту.
- Через 25-30 хвилин об’єм тіста збільшиться в кілька разів. Обім’яти його для осідання і залишити. Повторити 4 рази.
- Промазати сковорідку олією, розжарити і рівномірно налити тісто. При випіканні в млинці повинні з’являтися дірочки.
Такими красивими ажурними виробами можна прикрасити будь-який святковий стіл. Подавати краще з червоною ікрою. Це додасть настрій, а смак буде просто чудовий.