Млинці на молоці – 7 рецептів тонких млинчиків з дірочками

Дріжджові ажурні млинці на молоці

Млинці відрізняються своїм незвичайним мереживним виглядом. Виходять вони такі красиві і смачні завдяки додаванню дріжджів в тісто.

Склад:

  • молоко – 900 мл;
  • борошно – 480 м;
  • сухі дріжджі – 12 м;
  • яйце – 2 штуки;
  • цукор – 3,5 столові ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • рослинне масло – 43 мл.

Етапи приготування:

  • Підігріти частина молока, налити в чашку з дріжджами. Всипати сіль, цукровий пісок, збити. Залишити в теплому приміщенні, щоб дріжджові бактерії активізувалися, і маса стала пузиритися і збільшуватися в об’ємі.
  • Інше молоко підігріти і вилити в посудину з борошном, розмішати, щоб не утворювалися злиплі грудки. Покласти в чашу яйця, цукровий пісок, олія, дріжджі. Замісити й забрати в тепле місце до підняття тесту.
  • Через 25-30 хвилин об’єм тіста збільшиться в кілька разів. Обім’яти його для осідання і залишити. Повторити 4 рази.
  • Промазати сковорідку олією, розжарити і рівномірно налити тісто. При випіканні в млинці повинні з’являтися дірочки.

Такими красивими ажурними виробами можна прикрасити будь-який святковий стіл. Подавати краще з червоною ікрою. Це додасть настрій, а смак буде просто чудовий.

Дивіться також:  Млинці з яблуками – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху