Дріжджовий ажурний десерт — покроковий рецепт
Незважаючи на те, що для приготування такого десерту потрібно робити опару, рецепт все одно досить простий і зрозумілий. Особливо, якщо слідувати покроковим рекомендацій. З продуктів буде використано: 3,5 ст. жирного молока, 1 стандартний пакет швидких дріжджів, дрібна сіль, 2 сирих великих яйця, 1,5 ст. л. цукрового піску, 490 г (в/с) борошна, 3-4 ст. л. неароматного олії.
- Для опари перемішуються дріжджі, 1 ч. л. цукру-піску, щіпка солі і приблизно чверть склянки молока. Через 8-10 хвилин маса помітно підніметься.
- Решту підігріте молоко забиваються яйця, додається цукровий пісок і сіль (близько 1 ч. л). В майбутнє тісто найтоншої струменем заливається опара, і всі компоненти акуратно перемішуються.
- Далі в масу всипається борошно, вливається масло.
- Чашка з тестом накривається плівкою і забирається на тепло. Воно повинно підійти 2-3 рази. Після кожного підйому потрібно перемішувати масу.
- Випікаються ажурні млинці на молоці на розігрітій сковороді без масла.
Якщо готове тісто виявилося дуже густим, його можна розбавити теплою водою.