Рецепт приготування ажурних млинців з яйцями
Млинці на воді можуть бути не тільки смачними, але і красивими. «Малювати» їх найзручніше кульком з поліетиленового пакету, в куточку якого прорізана невелика дірочка. Для цієї ж мети підійде пластикова пляшка з отвором у кришці.
Для ажурних млинців потрібно взяти: 380 г пшеничного борошна, 0,6 л. води, 60 г цукру, 2 великих яйця, ¼ ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. соди і солі, 50 г вершкового масло і 60 мл рослинного.
- В теплу воду додається борошно, яйця, цукор і сіль. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати до однорідності.
- В тісто додається рослинне масло, після чого складові ще раз гарненько вимішуються.
- В окремому посуді до соді додається трохи води і лимонна кислота. Коли суміш почне шипіти, можна відправляти її до тесту.
- Залишилося перелити масу в підготовлений пакет з дірочкою і починати наносити малюнок на сковороду, змащену вершковим маслом. Ажурні млинці випікаються до рум’яності з двох сторін.
Можна зробити готову страву і тематичним. Наприклад, вилити млинець у формі сердечка для своєї другої половинки. Якщо для «малювання» ажурних млинчиків використовується пляшка, то замішувати тісто можна прямо в ній, відкривши кришку. Це дозволить не бруднити зайву посуд.