Тонкі заварні на окропі
Такий рецепт тільки на перший погляд може здатися складним. Насправді впоратися з ним під силу навіть початківцю кулінару. Для приготування заварних млинців потрібно підготувати: 270 г борошна, по 330 мл крутого окропу і теплої води, 1 яйце, по дрібці солі і цукру (за смаком), 1/3 ч. л. харчової соди, 60 г вершкового масла, рослинна олія для смаження.
- Борошно просіюється і засипається в теплу воду.
- Сода відправляється в крутий окріп, після чого рідина вливається до борошна. Отриману масу потрібно ретельно перемішати до однорідності. Але не варто використовувати для цього міксер.
- В тісто додається яйце, розтоплене на водяній бані або в мікрохвильовці масло, а також сіль і цукор. Останні треба брати по своєму смаку. Це залежить від того, які млинці в результаті планує приготувати господиня.
- Перед випіканням тісто має постояти в теплому місці не менше 25 хвилин.
- Млинці обсмажуються на сковороді з рослинним маслом з обох сторін.
Дуже смачно їсти готову страву з натуральним бджолиним медом. Заварні млинці можна промазати сирним сиром, вкласти між ними скибочки овочів і червоної риби і подавати до святкового столу як незвичайної начинки.