Рецепт від Юлії Висоцької
Рецепт смачних млинців для Масляного тижня описала Юлія Висоцька в своєму випуску «Їмо Вдома».
У складі:
- морська сіль 5 г;
- 50 гр гречаного борошна;
- 120 гр пшеничного борошна;
- 100 г борошна грубого помелу;
- 50 г свіжої полуниці;
- 30 мл натурального йогурту;
- 500 мл молока;
- 20 г цукру;
- 10 г цукрової пудри;
- 3 яйця;
- 100 гр масла злив;
- 20 мл олії раст.
Масло потрібно розтопити — він додасть приємний жовтуватий відтінок і блиску. Тим часом змішуємо яйця, йогурт, цукор і сіль. Всі різновиди борошна з’єднуємо воєдино і приєднуємо до яєчної суміші, злегка помішуємо. Вливаємо половину борошна і вже розтоплене масло. На цьому етапі доводимо консистенцію до стану трохи рідкої сметани: змішуючи всю масу на повільній швидкості блендером, потроху додаючи молоко. Автор рекомендує: тісто треба накрити плівкою і поставити в холодильну камеру на півгодини. Завдяки цьому трюку млинці будуть простіше смажитися, краще відставати від сковорідки і дійдуть до потрібного, слухняного стану.
Обсмажуємо млинці, як зазвичай. Зовні вони будуть трохи «веснянкуватим» завдяки гречаного борошна.
Полуничку промиваємо і просто нарізаємо невеликим кубиком. Її використовуємо для прикраси млинчиків перед подачею. Також можна подавати з кленовим сиропом, ягідним джемом і іншими варіантами, не обов’язково солодкими.