Мочені яблука – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З медом і брусницею


Навіть невелика кількість брусниці додасть моченим яблук красивий рожевий колір і приємний аромат. Для маринаду можна брати як мед, так і цукор, наприклад, якщо у когось з членів сім’ї є алергія на продукти бджільництва. Пропорції інгредієнтів наступні:
• 5000 г яблук;
• 500 г ягід брусниці;
• 2500 мл води;
• 300 г меду (або 500 г цукру);
• 50 г солі;
• 100-150 г листя брусниці.

Спосіб мочіння:

1. З води, меду і солі зварити маринад, повністю остудити його. Яблука, брусничні листя і ягоди старанно вимити.
2. В діжку або іншу підготовлену тару щільно укласти яблука, перекладаючи їх листям і пересипаючи ягодами. Залити все холодним маринадом.
3. Поверх фруктів покласти складений у кілька разів відріз чистої білої тканини, покласти дерев’яний круг або велику тарілку, на яку встановити вантаж. Залишити заготовку в холодному місці.

Користь і шкода для здоров’я

Користь для здоров’я свіжих яблук не викликає сумнівів. А що стосується мочених фруктів, то тут їх користь крім багатого вітамінного складу криється:
• у великій вміст рослинних волокон і клітковини, які благотворно впливають на перистальтику кишечника;
• у здатності оптимізувати якісний і кількісний склад мікрофлори кишечника, покращуючи його роботу;
• у величезному вмісті аскорбінової кислоти, яка покращує роботу імунної системи;
• у великому вмісті кальцію в порівнянні з іншими видами заготовок з яблук, що дає право розглядати цей продукт, як засіб профілактики остеопорозу.
Але, незважаючи на настільки вагомі доводи на користь вживання продукту, варто розуміти, що в деяких випадках мочені яблука можуть нашкодити. Такі фрукти можуть погіршити перебіг виразкової хвороби шлунка і гастриту з-за своєї підвищеної кислотності, тому людям з цими захворюваннями від вживання мочених фруктів краще відмовитися.

Дивіться також:  Заварний крем для Наполеона – 9 рецептів, класичний і не тільки!