Молода картопля з часником — дуже смачний рецепт
Ніжна м’якоть молодої картоплі краще всього поєднується з вершковим маслом і часником. Наступний рецепт докладно розповість, як приготувати особливо смачне і ароматне блюдо.
- 1.5 кг картоплі;
- 6 ст. л. рослинного масла;
- 3 великих зубчики часнику;
- сіль дрібна;
- паприка;
- суміш перців;
- 100 г твердого сиру.
Приготування:
- Очищену від шкірки картоплю поріжте великими скибочками. Залийте на 10 хвилин холодною водою, щоб прибрати зайвий крохмаль.
- Воду злийте, трохи просушіть картопля на повітрі. Додайте сіль, суміш перців і паприку. За бажанням можна використовувати інші пряні трави.
- Часник пропустіть через прес. Додайте його в картоплю, полийте рослинним маслом. Перемішайте і залиште на 5-10 хвилин для маринування.
- Викладіть злегка промаринований картоплю на застелений пергаментом деко рівним шаром, зверху притрусіть тертим сиром.
- Запікайте приблизно 20-30 хвилин в духову печі при середній температурі 200°С. При подачі посипте свіжою зеленню.