Молода картопля – 10 кращих рецептів

Молода картопля з часником — дуже смачний рецепт

Ніжна м’якоть молодої картоплі краще всього поєднується з вершковим маслом і часником. Наступний рецепт докладно розповість, як приготувати особливо смачне і ароматне блюдо.

  • 1.5 кг картоплі;
  • 6 ст. л. рослинного масла;
  • 3 великих зубчики часнику;
  • сіль дрібна;
  • паприка;
  • суміш перців;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  • Очищену від шкірки картоплю поріжте великими скибочками. Залийте на 10 хвилин холодною водою, щоб прибрати зайвий крохмаль.
  • Воду злийте, трохи просушіть картопля на повітрі. Додайте сіль, суміш перців і паприку. За бажанням можна використовувати інші пряні трави.
  • Часник пропустіть через прес. Додайте його в картоплю, полийте рослинним маслом. Перемішайте і залиште на 5-10 хвилин для маринування.
  • Викладіть злегка промаринований картоплю на застелений пергаментом деко рівним шаром, зверху притрусіть тертим сиром.
  • Запікайте приблизно 20-30 хвилин в духову печі при середній температурі 200°С. При подачі посипте свіжою зеленню.

Дивіться також:  Макарони в мультиварці — 7 рецептів приготування