Морквяні капкейки – 6 смачних і корисних рецептів

Морквяно-горіхові капкейки

Для тіста візьмемо:

  • морква – 2 шт.;
  • вершковий спред (розм’якшити при кімнатній температурі) – 130 г;
  • цукор-пісок – 130 г;
  • яйця – 2;
  • борошно – 200 г;
  • мелений фундук – 60 г;
  • гашене сода або пекарський порошок – 2 ч. л.;
  • цедра від пари мандарин і чверті лимона;
  • сік апельсина – 100-150 мл;
  • кориця – ½ ч. л.

Для крему беремо:

  • масло вершкове – 100 г;
  • шоколад білий – 70 г;
  • цедра мандарина або апельсина;
  • цукрова пудра – 60-70 р.

Інструкція по приготуванню:

  • Збити цукор і масло.
  • Ввести яйця.
  • Борошно і пекарський порошок змішати в окремому посуді.
  • Додати подрібнений фундук.
  • В яєчну суміш додати сік і цедру апельсина.
  • Додати дрібно терту моркву.
  • З’єднати всі інгредієнти.
  • Всипати корицю.
  • Вимішати.

Запікати капкейки при 180°С протягом 20 хвилин.

А поки готуємо крем:

  • На максимальній швидкості пудру і збити масло.
  • Додати топлений шоколад.
  • Вимішати.
  • Ввести цедру апельсина.

Готові кекси прикрасити кремом і апельсиновою цедрою.

Капкейки з моркви – десерт, в якому ніколи не відчувається смак помаранчевого коренеплоду. Кекси виходять м’якими і повітряними, добре зберігаються кілька днів.

Дивіться також:  6 рецептів печива на огірковому розсолі