Морквяно-горіхові капкейки
Для тіста візьмемо:
- морква – 2 шт.;
- вершковий спред (розм’якшити при кімнатній температурі) – 130 г;
- цукор-пісок – 130 г;
- яйця – 2;
- борошно – 200 г;
- мелений фундук – 60 г;
- гашене сода або пекарський порошок – 2 ч. л.;
- цедра від пари мандарин і чверті лимона;
- сік апельсина – 100-150 мл;
- кориця – ½ ч. л.
Для крему беремо:
- масло вершкове – 100 г;
- шоколад білий – 70 г;
- цедра мандарина або апельсина;
- цукрова пудра – 60-70 р.
Інструкція по приготуванню:
- Збити цукор і масло.
- Ввести яйця.
- Борошно і пекарський порошок змішати в окремому посуді.
- Додати подрібнений фундук.
- В яєчну суміш додати сік і цедру апельсина.
- Додати дрібно терту моркву.
- З’єднати всі інгредієнти.
- Всипати корицю.
- Вимішати.
Запікати капкейки при 180°С протягом 20 хвилин.
А поки готуємо крем:
- На максимальній швидкості пудру і збити масло.
- Додати топлений шоколад.
- Вимішати.
- Ввести цедру апельсина.
Готові кекси прикрасити кремом і апельсиновою цедрою.
Капкейки з моркви – десерт, в якому ніколи не відчувається смак помаранчевого коренеплоду. Кекси виходять м’якими і повітряними, добре зберігаються кілька днів.