Як запекти нототенія у фользі
Найчастіше господині шукають інформацію, як приготувати рибу нототенія в духовці. Найпростіше зробити це у фользі з овочами.
Інгредієнти:
- великі рибні тушки без голів – 1 кг;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 3 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- лимон – половинка;
- вершкове масло – 60 г;
- свіжий кріп, сіль.
Приготування:
- Промити і очистити тушки. Зрізати кінчики хвостів, плавники. Обов’язково вичистити нутрощі, якщо вони залишилися.
- Рибу з усіх сторін (особливо ретельно всередині) натерти свіжовичавленим соком цитруса. Залишити на чверть години.
- На вершковому маслі приготувати рум’яну піджарку з подрібненої моркви, цибулі, часнику. Сюди ж додати порізаний кріп, сіль.
- У форму для запікання покласти великий шматок фольги. Промаслить її.
- На дно викласти засмажку. Зверху – підготовлену рибу.
- Щільно загорнути фольгу. Зробити ножем невеликий отвір для виходу пари.
- Запікати 20 хвилин при 230 градусах.
- Потім – розкрити фольгу і румянить страву ще хвилин 10.
Подати рибу до столу з окремо приготовленої в соєвому соусі брокколі.