Нототенія: що це за риба, як її приготувати? 6 рецептів

Як запекти нототенія у фользі

Найчастіше господині шукають інформацію, як приготувати рибу нототенія в духовці. Найпростіше зробити це у фользі з овочами.

Інгредієнти:

  • великі рибні тушки без голів – 1 кг;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 3 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • лимон – половинка;
  • вершкове масло – 60 г;
  • свіжий кріп, сіль.

Приготування:

  • Промити і очистити тушки. Зрізати кінчики хвостів, плавники. Обов’язково вичистити нутрощі, якщо вони залишилися.
  • Рибу з усіх сторін (особливо ретельно всередині) натерти свіжовичавленим соком цитруса. Залишити на чверть години.
  • На вершковому маслі приготувати рум’яну піджарку з подрібненої моркви, цибулі, часнику. Сюди ж додати порізаний кріп, сіль.
  • У форму для запікання покласти великий шматок фольги. Промаслить її.
  • На дно викласти засмажку. Зверху – підготовлену рибу.
  • Щільно загорнути фольгу. Зробити ножем невеликий отвір для виходу пари.
  • Запікати 20 хвилин при 230 градусах.
  • Потім – розкрити фольгу і румянить страву ще хвилин 10.

Подати рибу до столу з окремо приготовленої в соєвому соусі брокколі.

Дивіться також:  М’ясо по-французьки з курки – 7 рецептів