Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Святкова буженина з свинини

Інгредієнти:

  • 1 кіло свинини помірної жирності;
  • 1 велика часникова головка;
  • 1 – 1,5 ч. л. сушеного чебрецю;
  • 2 ч. л. гострої гірчиці;
  • по 1 щіпці меленого червоного і чорного перцю;
  • 2 ч. л. кухонної солі.

Приготування:

  • М’ясо промити проточною водою. Добре обсушити паперовими рушниками або просто залишити в друшляку, поки не стече зайва рідина.
  • Часник нарізати невеликими пластинками.
  • Всі заявлені в рецепті спеції з’єднати і розтерти в ступці. Додати до нього сіль.
  • Обваляти в ароматної суміші кожен часниковий слайс.
  • М’ясо обов’язково використовувати тільки сухим. У його поверхні потрібно зробити неглибокі проколи, в які вставити часник зі спеціями. М’ясо повинно вийти нашпигованным з усіх боків.
  • Зверху обмазати шматок свинини залишилися спеції із сіллю.
  • Розподілити по м’ясу гірчицю і руками добре втерти її.
  • У такому вигляді перемістити свинину в посуд із щільною кришкою і прибрати в холодильник на 12 – 14 годин.
  • Потім залишити м’ясо на 1 годину при кімнатній температурі, а після, перекласти на фольгу і щільно загорнути. У покритті не повинно залишитися жодного отвору. Інакше через них витече весь сік, і страва вийде сухим.
  • Покласти заготовку в ще холодну духовку. Нагріти її до 180 градусів і запікати 90 хвилин.
  • Знизити температуру до 160 градусів і продовжувати приготування ще 20 – 25 хвилин.
  • Залишити готову буженину остигати на 2 години.

Розгорнути м’ясо, покрити його пергаментом і відправити в холодильник на всю ніч.

Дивіться також:  Тушкована капуста з сосисками – 6 рецептів
Прокрутка до верху