Святкова буженина з свинини
Інгредієнти:
- 1 кіло свинини помірної жирності;
- 1 велика часникова головка;
- 1 – 1,5 ч. л. сушеного чебрецю;
- 2 ч. л. гострої гірчиці;
- по 1 щіпці меленого червоного і чорного перцю;
- 2 ч. л. кухонної солі.
Приготування:
- М’ясо промити проточною водою. Добре обсушити паперовими рушниками або просто залишити в друшляку, поки не стече зайва рідина.
- Часник нарізати невеликими пластинками.
- Всі заявлені в рецепті спеції з’єднати і розтерти в ступці. Додати до нього сіль.
- Обваляти в ароматної суміші кожен часниковий слайс.
- М’ясо обов’язково використовувати тільки сухим. У його поверхні потрібно зробити неглибокі проколи, в які вставити часник зі спеціями. М’ясо повинно вийти нашпигованным з усіх боків.
- Зверху обмазати шматок свинини залишилися спеції із сіллю.
- Розподілити по м’ясу гірчицю і руками добре втерти її.
- У такому вигляді перемістити свинину в посуд із щільною кришкою і прибрати в холодильник на 12 – 14 годин.
- Потім залишити м’ясо на 1 годину при кімнатній температурі, а після, перекласти на фольгу і щільно загорнути. У покритті не повинно залишитися жодного отвору. Інакше через них витече весь сік, і страва вийде сухим.
- Покласти заготовку в ще холодну духовку. Нагріти її до 180 градусів і запікати 90 хвилин.
- Знизити температуру до 160 градусів і продовжувати приготування ще 20 – 25 хвилин.
- Залишити готову буженину остигати на 2 години.
Розгорнути м’ясо, покрити його пергаментом і відправити в холодильник на всю ніч.