Салат «Гранатовий браслет»
Інгредієнти:
- 250 г курячих стегенець;
- по 2 шт. моркви, картоплі, буряка і варених яєць;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 ст. л. волоських горіхів;
- 2 несолодких граната;
- сіль за смаком;
- рослинна олія;
- класичний майонез.
Приготування:
- Всі коренеплоди відварити до м’якості всередині. Остудити, очистити від шкірки і потерти в окремі миски.
- Таким же чином подрібнити варені яйця.
- Стегенця відварити до готовності. Зняти з кісток м’ясо і нарізати кубиками.
- Горіхи дрібно розкришити. Цибулю нарізати тонкими четвертинками кілець і обсмажити до рум’яності на будь-якому розігрітому маслі.
- На тарілку поставити склянку. Шари салату будемо утрамбовувати навколо нього.
- Майонез посолити.
- Спочатку покласти навколо склянки половину курки з солоним майонезом. Потім моркву з соусом, картоплю, горіхи і половину буряків.
- Далі розподілити смажену цибулю з майонезом і решту курятину.
- Останніми висипати яйця і полити їх соусом.
- Прикрасити салат залишилася буряком, покрити її майонезом і зернами граната.
Видалити склянку. Охолодити закуску і подати до святкового столу.