«Мімоза» з консервованої сайри
Інгредієнти:
- 1 банка сайри (консерви);
- 2 шт. цибулі;
- 250 г картоплі;
- 1 велика морквина;
- 2 кислуватих яблука;
- 3 заздалегідь зварені яйця;
- суміш сметани і майонезу;
- сіль і спеції за смаком;
- кріп.
Приготування:
- Приготувати соус зі сметани, майонезу, солі і спецій.
- Коренеплоди відварити і потерти. Варені яйця розділити на білки і жовтки. Потерти окремо.
- Цибулю дрібно нарізати і на кілька хвилин залити крутим окропом. Віджати від зайвої рідини.
- Рибу позбавити навіть від самих дрібних кісточок і розім’яти виделкою.
- Викласти на тарілку тертий картопля з соусом. Далі розподілити: консерви, цибуля, морква з соусом, тонку соломку яблук і терті яєчні білки з соусом.
- Останніми висипати подрібнені жовтки.
Готовий салат прикрасити свіжим кропом.