Святковий салат з печінкою тріски
Інгредієнти:
- 1 банку печінки тріски;
- 1 пучок свіжого зеленого лука;
- 3 картоплини;
- 2 морквини;
- 3 варених яйця;
- 1 кисло-солодке яблуко;
- 150 г плавленого сиру без добавок;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 40 г очищених волоських горіхів;
- ½ Ст. класичного майонезу.
Приготування:
- Коренеплоди разом з шкіркою зварити на пару. Наприклад, в мультиварці. Остудити, почистити і потерти.
- Картопляна стружка з солоним майонезом стане першим шаром частування.
- На ній розподіляється розім’ята печінка тріски з невеликою кількістю масла з банки і рубаний зелений лук.
- Далі йде тертий плавлений сир, яйця і майонез з сіллю. Поверх нього розподіляється маса з тертого без шкірки яблука, сбрызнутая соком цитруса. Завершує «композицію» терта морква з соусом.
Прикрашається закуска крупно подрібненими горіхами. Їй обов’язково потрібно дати час настоятися в прохолоді перед подачею до столу.