Оладки без яєць – 7 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Готуємо на молоці

Особливо ніжними і пишними оладки виходять на молоці.

Щоб зробити їх на сніданок, потрібно взяти такі компоненти:

  • 3 склянки молока;
  • борошно, скільки візьме тісто;
  • цукор;
  • сіль;
  • чайну ложку соди;
  • 15 – 20 мл столового оцту.

Як приготувати оладки:

  • З’єднуємо половину молока з сіллю і цукром, перемішуємо, поки вони не розчинятися.
  • Невеликими порціями починаємо додавати борошно так, щоб маса вийшла густий.
  • Потроху вливаємо молоко, принагідно розбиваючи грудки, поки тісто не придбає потрібну в’язкість.
  • Гасимо соду оцтом, додаємо в основу для оладок, перемішуємо.

Приступати до смаженні можна буде через чверть години, коли тісто трохи підійде і його поверхня покриється пухирцями.

Дивіться також:  Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування