Готуємо на молоці
Особливо ніжними і пишними оладки виходять на молоці.
Щоб зробити їх на сніданок, потрібно взяти такі компоненти:
- 3 склянки молока;
- борошно, скільки візьме тісто;
- цукор;
- сіль;
- чайну ложку соди;
- 15 – 20 мл столового оцту.
Як приготувати оладки:
- З’єднуємо половину молока з сіллю і цукром, перемішуємо, поки вони не розчинятися.
- Невеликими порціями починаємо додавати борошно так, щоб маса вийшла густий.
- Потроху вливаємо молоко, принагідно розбиваючи грудки, поки тісто не придбає потрібну в’язкість.
- Гасимо соду оцтом, додаємо в основу для оладок, перемішуємо.
Приступати до смаженні можна буде через чверть години, коли тісто трохи підійде і його поверхня покриється пухирцями.