З додаванням ваніліну
За цим рецептом випічка вийде особливою – з приголомшливим кондитерським ароматом. Вся справа в додаванні ваніліну – 1 стандартного пакетика. Крім нього використовується: 1 ст. борошна, щіпка солі, середнє яйце, 0,5 ч. л. харчової соди гашеного, 230 мл нежирного кефіру, 3 ст. л. білого цукру.

Першим ділом в глибокій широкій мисці змішуються всі сипучі компоненти. Пшеничне борошно при цьому ретельно просіюється (бажано, не менше 2 разів).
В окремій мисці з’єднується яйце і кефір. Маса злегка збивається віночком. Важливо, щоб кисломолочний продукт не був холодним, інакше тісто в підсумку може мати сірий неапетитний відтінок. Крім того, краще всього підходить для оладок саме 2-3-денний напій. Але підійде для обговорюваного страви і свіжий.
У суміш порціями всипається біле борошно, всі продукти ретельно вимішуються.
Залишилося з’єднати вміст двох мисок і розбовтати масу віночком, щоб не залишилося грудочок.
Після додавання в тісто гашеного соди воно залишається на кілька хвилин.
На сковороду виливати мініатюрні порції, щоб вони встигали добре просмажиться.
Частування чудово поєднується з підсолодженої сметаною.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11