Оладки на кефірі – 11 рецептів пишних оладок

З додаванням ваніліну

За цим рецептом випічка вийде особливою – з приголомшливим кондитерським ароматом. Вся справа в додаванні ваніліну – 1 стандартного пакетика. Крім нього використовується: 1 ст. борошна, щіпка солі, середнє яйце, 0,5 ч. л. харчової соди гашеного, 230 мл нежирного кефіру, 3 ст. л. білого цукру.

  • Першим ділом в глибокій широкій мисці змішуються всі сипучі компоненти. Пшеничне борошно при цьому ретельно просіюється (бажано, не менше 2 разів).
  • В окремій мисці з’єднується яйце і кефір. Маса злегка збивається віночком. Важливо, щоб кисломолочний продукт не був холодним, інакше тісто в підсумку може мати сірий неапетитний відтінок. Крім того, краще всього підходить для оладок саме 2-3-денний напій. Але підійде для обговорюваного страви і свіжий.
  • У суміш порціями всипається біле борошно, всі продукти ретельно вимішуються.
  • Залишилося з’єднати вміст двох мисок і розбовтати масу віночком, щоб не залишилося грудочок.
  • Після додавання в тісто гашеного соди воно залишається на кілька хвилин.
  • На сковороду виливати мініатюрні порції, щоб вони встигали добре просмажиться.
  • Частування чудово поєднується з підсолодженої сметаною.

    Дивіться також:  Йоркширський пудинг – 4 рецепту приготування
    Прокрутка до верху