Оладки на кефірі – 11 рецептів пишних оладок

З додаванням дріжджів

Тих господинь, які звикли працювати з «живими» дріжджами, точно зацікавить такий рецепт. Для нього використовується: 380 мл середньо жирного кефіру, 1-2 сирих яйця (залежно від розміру), 2 ст. л. цукру-піску, 2 ст. просіяного білої борошна, 1 ст. л. неароматного масла, щіпка солі. Дріжджів буде потрібно близько 20 р.

  • Кефір гріється до температури людського тіла, змішується з раскрошенными дріжджами, дрібною сіллю і цукром-піском. Всі сипучі компоненти повинні повністю розчинитися в теплому кисломолочному продукті.
  • В майбутнє тісто всипається борошно, виливається масло. Можна поліпшити його смак і аромат за допомогою ванільної есенції. Маса після вимішування повинна вийти дуже пластичною.
  • Перед смаженням оладок тісто буде вистоюватися в теплі під сухою серветкою близько години.
  • Готується страва до красивої скориночки.
  • Коли тісто досить перебродить, воно почне опускатися. Це означає, що з ним можна працювати далі.

    Дивіться також:  Шоколадний брауні – 12 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху