Оладки на молоці з копченою грудинкою
Склад продуктів:
- бульби картоплі -3 шт.;
- яйця — 2 шт.;
- копчена грудинка — 200 г;
- незбиране молоко — 70 мл;
- цибулина;
- зубки часнику — 4 шт.;
- пісне масло;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Крупно натираємо очищений від шкірки картоплю (можна нарізати дрібною соломкою). Отриману масу промиваємо під водяним струменем, обсушуємо рушником, покласти в зручну чашу.
- Вливаємо в картопляний складу гаряче молоко, перемішуємо продукти. Додаємо яйця, дрібно нашатковану цибулю, подрібнені зубки часнику. Забезпечуємо компоненти їжі сіллю і перцем, ретельно вимішуємо тісто.
- Прогріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, формуємо круглі вироби, обсмажуємо звичайним способом.
- Обробляємо деко рослинним жиром, викладаємо оладки в три шари, між якими розміщуємо тонко нарізані шматочки копченої грудинки.
- Відправляємо страву на 40 хвилин в духову шафу, запікаємо при температурі 190 °C.
Секрет виготовленої страви полягає у взаємній гармонії смаків сформованого страви. Грудинка вбере сік випічки, яка, у свою чергу, «перейметься» ароматним жиром копченості.
Отримати кращі оладки на молоці з першого разу, можливо, трохи складно. Однак нам нікуди поспішати, а тому продовжуємо задоволення, відкриваючи для себе нові рецепти цього смачного старовинного страви.