Оладки на молоці — класичний рецепт
Існує думка про те, що ці вироби готуються виключно на кефірі. Представлені рецепти оладок на молоці спростовують таке твердження. Отримані вироби відрізняються ніжністю, приємним смаком і дуже привабливим виглядом.
Інгредієнти тесту:
- молоко незбиране (2,5%) — 200 мл;
- звичайний цукор — 30 г;
- просеянная борошно 130 г;
- вершковий жир — 50 г;
- пакетик розпушувача — 15 г;
- яйце;
- щіпка солі;
- пряжене чи олію — 100 мл
Покрокове приготування:
- Кладемо в чашу яйце, додаємо цукор-пісок, щіпку солі, ретельно збиваємо склад, потім додаємо розпушувач і половину кількості просіяного борошна. Перемішуємо продукти.
- Тепер вливаємо ½ частину цілісного молока, віночком з’єднуємо розміщені компоненти, додаємо решту пшеничне борошно і молоко, що залишилося.
- Вимішуємо складу більш густої консистенції, ніж на млинці, розбиваємо всі грудочки. Таке тісто можна набирати ложкою, не боячись, що воно стече зі столового приладу. Залишаємо продукт хвилин на 20 для «відпочинку». При наявності часу, завжди дотримуємося це умова, за що продукт «віддячить» пишністю смаку.
- Далі нагріваємо сковороду викладаємо рослинний або топлений жир, формуємо оладки, підсмажуємо 2 хвилини, силіконової лопаткою перевертаємо, таким же чином прогріваємо верхню частину пампушок до утворення на них хрусткої скоринки. Після кожної порції поповнюємо шар жиру.
- Надлишки масла видаляємо за допомогою паперових серветок, на які маємо зняті зі сковороди румяненькие вироби.