Оладки на молоці — 17 рецептів смачного приготування вдома

Готуємо на сніданок на швидку руку

Необхідні продукти:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • молочна сироватка — 1 склянка;
  • щіпка солі;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • пакетик ваніліну;
  • пісне масло.

Приготування:

  • Просіюємо в миску борошно, додаємо соду, цукор-пісок, сіль, добре перемішуємо компоненти.
  • Поступово тонкою цівкою, вливаємо молочну сироватку, віночком швидко з’єднуємо продукти, розбиваючи найменші грудочки. Отримуємо масу, за консистенцією схожу з домашньою сметаною. Якщо отриманий склад недостатньо густий, додаємо невеликими порціями борошно, поки маса не набуде необхідні якості.
  • Розігріваємо сковороду вливаємо трохи олії. Щоб тісто легко сходило з ложки, занурюємо її у воду, потім відбираємо частина приготовленого складу, акуратно викладаємо в гарячий жир. Таким способом розміщуємо такі порції, намагаючись формувати приблизно однакові вироби.
  • Підсмажуємо оладки на тихому вогні, перевертаємо кружечки, закрити посуд кришкою. Таким прийомом користувалися наші бабусі, випікаючи повітряне, незрівнянне на смак страву.

На отримання апетитного і ситного сніданку на швидку руку витрачаємо не більше 15 хвилин.

Дивіться також:  Слойки з листкового тіста – 13 рецептів з начинками і без
Прокрутка до верху