Готуємо на сніданок на швидку руку
Необхідні продукти:
- борошно пшеничне — 200 г;
- молочна сироватка — 1 склянка;
- щіпка солі;
- сода харчова — 1 ч. л.;
- пакетик ваніліну;
- пісне масло.
Приготування:
- Просіюємо в миску борошно, додаємо соду, цукор-пісок, сіль, добре перемішуємо компоненти.
- Поступово тонкою цівкою, вливаємо молочну сироватку, віночком швидко з’єднуємо продукти, розбиваючи найменші грудочки. Отримуємо масу, за консистенцією схожу з домашньою сметаною. Якщо отриманий склад недостатньо густий, додаємо невеликими порціями борошно, поки маса не набуде необхідні якості.
- Розігріваємо сковороду вливаємо трохи олії. Щоб тісто легко сходило з ложки, занурюємо її у воду, потім відбираємо частина приготовленого складу, акуратно викладаємо в гарячий жир. Таким способом розміщуємо такі порції, намагаючись формувати приблизно однакові вироби.
- Підсмажуємо оладки на тихому вогні, перевертаємо кружечки, закрити посуд кришкою. Таким прийомом користувалися наші бабусі, випікаючи повітряне, незрівнянне на смак страву.
На отримання апетитного і ситного сніданку на швидку руку витрачаємо не більше 15 хвилин.