Оладки на молоці без дріжджів
Наша фантазія воістину безмежна, про що свідчить оригінальний спосіб отримання смачних виробів, запечених в духовці. Процес приготування в запропонованому варіанті скорочений до мінімуму, так як в ньому відсутня стадія смаження оладок.
Необхідні продукти:
- просеянная борошно 130 г;
- цукор-пісок — 50 г;
- охолоджене незбиране молоко — 180 мл;
- яйце;
- пакетик розпушувача;
- ванілін;
- масло (топлене або соняшникова).
Спосіб приготування:
- У зручній чаші розтираємо яйце і цукор-пісок, поки білі кристали повністю не розчиняться. У солодкий складу вливаємо холодне молоко, збиваємо міксером компоненти в однорідну масу.
- Окремо змішуємо просіяне борошно, розпушувач тіста. Приєднуємо ванілін або корицю, викладаємо сипучий складу в молочну суміш.
- Додаємо ложку рослинного жиру, замішуємо тісто, отримуємо масу текучої консистенції. У представленому рецепті нам потрібно саме такий склад продукту.
- Розстилаємо на деко пекарську папір, обробляємо лист маслом. Набираємо тестоложкой, роблячи це таким же чином, як якщо б смажили оладки на сковороді. Розміщуємо порції на невеликій відстані один від одного, щоб в печі вони не перетворилися в апетитний пиріг. Все ж ми збираємося порадувати сім’ю смачними оладки на молоці без дріжджів.
На випікання пишних виробів витрачаємо до 12 хвилин (t 180 °C), що значно менше, якби смажили страву.