Оладки на кислому молоці
Як ні сумно, іноді, повертаючись з магазину з покупками, виявляємо замість свіжого, кисле молоко. Ну не бігти ж назад через пачки простроченого продукту! Тим більше, що з’явився привід приготувати чудово смачні оладки.
Необхідні інгредієнти:
- просеянная борошно — до 400 м;
- кисле молоко — 500 г;
- цукор-пісок — 50 г;
- сода харчова сіль — ½ ч. л.;
- яйця — 2 шт.
Спосіб приготування:
- Вливаємо в чашу кисле (подкисшее), молоко, додаємо харчову соду, сіль, цукор і свіжі яйця.
- Просіваємо в ємність з розміщеними продуктами пшеничне борошно, перемішуємо компоненти з допомогою виделки або віночка. Наше завдання — отримання «комковатого» тесту густої консистенції. У цьому секрет представленого рецепта.Тільки при дотриманні цієї умови приготовлені вироби вийдуть ніжними, смачними і привабливими.
- Далі підбираємо посуд більшої ємності, ніж та, в якій приготоване тісто. Наливаємо в таз (каструлю) гарячу воду, акуратно встановлюємо у рідину чашу з продуктом, залишаємо на 20 хвилин.
- Настоявшуюся масу більше не розмішуємо! У цьому секрет приготування оладок на кислому молоці. Тепер прогріваємо сковороду ложкою набираємо тісто, викладаємо в гарячий жир.