Оладки на молоці пишні — 7 рецептів

Дріжджові пишні оладки

Можна приготувати дріжджові млинці на молоці і іншим способом. Для цього потрібні не сухі, а пресовані дріжджі.

Блюдо роблять з таких інгредієнтів:

  • 450-500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 500-550 г борошна;
  • 15 г пресованих дріжджів;
  • 30 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 10 мл рослинного жиру;
  • ванілін.

Порядок приготування:

  • Подрібнити ножем пресовані дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор, перемішати і залишити підходити. Опара буде готова, коли на поверхні з’явиться піна «шапочка». На це піде приблизно півгодини.
  • Розбити в миску яйця, додати сіль, рослинний жир і ванілін, збити віночком.
  • Змішати опару з масою, додати борошно, довести тісто до однорідності і залишити підходити. Коли воно збільшиться вдвічі, можна приступити до смаження.

Рада. Щоб готові оладки не були занадто жирними, слід викласти їх в один ряд на піднос, застелений серветками.

Папір вбере надлишки масла, після чого можна переміщати порції на блюдо і подавати до столу.

Дивіться також:  Пиріг з какао – 7 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху