Дріжджові пишні оладки
Можна приготувати дріжджові млинці на молоці і іншим способом. Для цього потрібні не сухі, а пресовані дріжджі.
Блюдо роблять з таких інгредієнтів:
- 450-500 мл молока;
- 2 яйця;
- 500-550 г борошна;
- 15 г пресованих дріжджів;
- 30 г цукру;
- 5 г солі;
- 10 мл рослинного жиру;
- ванілін.
Порядок приготування:
- Подрібнити ножем пресовані дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор, перемішати і залишити підходити. Опара буде готова, коли на поверхні з’явиться піна «шапочка». На це піде приблизно півгодини.
- Розбити в миску яйця, додати сіль, рослинний жир і ванілін, збити віночком.
- Змішати опару з масою, додати борошно, довести тісто до однорідності і залишити підходити. Коли воно збільшиться вдвічі, можна приступити до смаження.
Рада. Щоб готові оладки не були занадто жирними, слід викласти їх в один ряд на піднос, застелений серветками.
Папір вбере надлишки масла, після чого можна переміщати порції на блюдо і подавати до столу.