Рецепт без додавання дріжджів
Не у кожної господині знайдеться достатня кількість часу, щоб чекати, коли ж опара підійде. В цьому випадку краще приготувати оладки без дріжджів.
Для роботи знадобиться:
- 2 яйця;
- 250 мл молока;
- 400 г борошна;
- 5 г соди;
- 10 г оцту 9%;
- сіль і цукор за смаком.
Послідовність приготування:
- З’єднати яйця з цукром і сіллю і збивати до тих пір, поки сипучі компоненти не розчиняться.
- Влити в яєчну масу молоко і перемішати до однорідності, а потім додати соду, гашену оцтом.
- Невеликими порціями засипати борошно, розмішати тісто до зникнення грудочок і обсмажити на гарячій олії.
Подають такі оладки зі сметаною, а любителі солодкого можуть поставити на стіл джем, варення або мед.