Оладки на кислому молоці покроково
Можна готувати оладки і на кислому молоці, головне, щоб в ньому ще не утворилися грудочки. В іншому випадку, тісто не буде однорідним.
Для страви потрібні такі компоненти:
- 300 мл скисшего молока;
- 2 яйця;
- 250 г борошна;
- 5 г соди;
- сіль і цукор.
Послідовність приготування:
- Всипати соду в молоко і перемішати. Гасити оцтом не потрібно, оскільки вона і без цього буде перебувати в кислому середовищі.
- Збити яйця з цукром і сіллю до появи міцної стійкої піни.
- З’єднати яєчну суміш з молоком, насипати борошно, ретельно вимішати і залишити на 10-15 хвилин.
Після цього залишиться тільки підсмажити порції на гарячому рафінованому жирі до утворення скоринки.