Пишні оладки з яблуками
Можна зробити прекрасний десерт, приготувавши пишні дріжджові оладки з яблуками. Прикрасити їх можна свіжими ягодами або цукровою пудрою.
Для приготування знадобиться:
- 300 мл молока;
- 3-4 яблука;
- 2 яйця;
- дріжджі сухі або пресовані;
- 350-400 г борошна;
- сіль і цукор за смаком;
- кориця і ваніль.
Послідовність роботи:
- Підігріти молоко, додати в нього сухі дріжджі і цукор, перемішати і залишити до утворення пінки.
- Видалити плодоніжки і у яблук серцевину, зняти шкірку і натерти на тертці м’якоть.
- Збити яйця, додавши корицю і ваніль, а потім з’єднати з молочною сумішшю і перемішати.
- Додати до складу терті яблучка і підсипати борошно до тих пір, поки тісто не придбає потрібну в’язкість і густину. Потім залишається обсмажити на слабкому вогні.
Рада. Щоб заощадити час і не возитися з теркою, можна нарізати яблучну м’якоть невеликими шматочками, влити трохи молока і пюрировать фрукти на блендері.
Тоді тісто буде більш однорідним. За таким же принципом можна приготувати оладки, замінивши яблука гарбузом, морквою або ягодами.