Оладки на молоці пишні — 7 рецептів

Пишні оладки з яблуками

Можна зробити прекрасний десерт, приготувавши пишні дріжджові оладки з яблуками. Прикрасити їх можна свіжими ягодами або цукровою пудрою.

Для приготування знадобиться:

  • 300 мл молока;
  • 3-4 яблука;
  • 2 яйця;
  • дріжджі сухі або пресовані;
  • 350-400 г борошна;
  • сіль і цукор за смаком;
  • кориця і ваніль.

Послідовність роботи:

  • Підігріти молоко, додати в нього сухі дріжджі і цукор, перемішати і залишити до утворення пінки.
  • Видалити плодоніжки і у яблук серцевину, зняти шкірку і натерти на тертці м’якоть.
  • Збити яйця, додавши корицю і ваніль, а потім з’єднати з молочною сумішшю і перемішати.
  • Додати до складу терті яблучка і підсипати борошно до тих пір, поки тісто не придбає потрібну в’язкість і густину. Потім залишається обсмажити на слабкому вогні.

Рада. Щоб заощадити час і не возитися з теркою, можна нарізати яблучну м’якоть невеликими шматочками, влити трохи молока і пюрировать фрукти на блендері.

Тоді тісто буде більш однорідним. За таким же принципом можна приготувати оладки, замінивши яблука гарбузом, морквою або ягодами.

Дивіться також:  Японська айва – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху