Оладки з курячого філе – 8 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Запікаємо в духовці з крохмалем

Часто замість борошна в тісто для оладок кладуть крохмаль – він чудово скріплює м’ясні шматочки між собою, у процесі готування вони не розвалюються. У цьому випадку в рецепті не потрібні яйця: консистенція виходить прекрасною і без них. Іноді замість крохмалю додають манну крупу: їй треба дати час, щоб розбухнути.

Спробуйте приправити фарш спецією каррі – вона дивно доречна саме в цьому блюді.

Підготуємо:

• 500 г філе без кістки;
• цибуля;
• яйце;
• часник;
• майонез – 50 мл;
• пучку крохмалю;
• каррі на кінчику ножа;
• сіль.
М’ясо ріжемо дрібними шматочками, додаємо майонез, присипаємо крохмалем. Присаливаем. Додаємо трохи часнику і цибулі. Добре вимішуємо фарш, даємо настоятися 3-5 хвилин. Викладемо фарш у вигляді кругляшків на деко, покрите папером для випічки. Відправляємо в духовку і печемо при 220 градусах. Час приготування-15 хвилин.
Перетримувати оладки можна – щоб не вийшли сухими. Такий рецепт можна називати дієтичним – печені страви містять менше калорій, оладки виходять корисними. Подаємо з зеленню, овочами, будь-яким соусом.

Дивіться також:  Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах
Прокрутка до верху