Зі сметаною
Оладки з вершками або сметаною ніжні на смак, легкі – ідеальні для відмінного романтичної вечері. У цьому варіанті часнику немає: ми навмисно прибрали пряність, щоб вона не давала зайвої пікантності (і специфічного присмаку).
Щоб оладки відмінно просмажаться, не залишилися сирими всередині, не можна викладати їх щільно один до одного: інакше вони почнуть тушкуватися, а нам потрібно «запечатати» м’ясні соки всередині.
Підготуємо:
• 2 смужки курячого м’яса без кістки;
• яйце;
• щіпку картопляного крохмалю;
• 4 ст. л. крохмалю;
• цибуля;
• орегано;
• сметану;
• сіль,
• перець;
• соняшникова олія.
Курку порубаємо, присыпем її крохмалем, заправимо сметаною. Розіб’ємо яйце, посолити і поперчити. Приправляємо спеціями. Сотейник розжарюємо, прогріваємо масло. Ложкою ліпимо оладки (злегка розрівнюючи їх по гарячій сковорідці), рівномірно засмажуємо.
Смачні оладки з молодими овочами, зеленню. В якості напоїв рекомендуємо подати келих мартіні з льодом або напівсухе шампанське. Вийде незабутній, смачна вечеря.
Оладки з курочки – вдячний рецепт для експериментів. Деякі господині труть у фарш картоплю, інші – кабачки або гарбуз. І кожен рецепт неповторний.