Дріжджові оладки з яблуками на кефірі
Для пишних яблучних оладок потрібно використовувати дріжджі. Вони можуть бути пресованими (20 р.) або сухими (10 р.). Крім них, також потрібно взяти: 2 кислих яблука, 250 р. борошна, 270 мл кефіру, 1 яйце, 30 г цукру, щіпку солі, олія.
- В теплий кефір додається цукор, сіль і 2 ст. л. борошна, після чого інгредієнти розмішують до однорідної маси.
- В отриманій рідини розводять дріжджі і залишають на 10 хвилин.
- Коли на поверхні суміші з’явилися пухирці, можна поступово всипати в неї муку невеликими порціями.
- В теплому місці тісто має простояти близько 25 хвилин, поки воно не підніметься в 2 рази.
- В останню чергу в масу вводиться в яйце і подрібнене кубиками яблуко.
- Після ретельного перемішування тесту воно настоюється ще 40 хвилин під рушником або плівкою. Далі можна випікати оладки.
Дуже важливо перед початком випічки не місіть тісто, а брати його порційно, змоченою у холодній воді ложкою.