Оладки з яблуками на кефірі – 7 рецептів

Дріжджові оладки з яблуками на кефірі

Для пишних яблучних оладок потрібно використовувати дріжджі. Вони можуть бути пресованими (20 р.) або сухими (10 р.). Крім них, також потрібно взяти: 2 кислих яблука, 250 р. борошна, 270 мл кефіру, 1 яйце, 30 г цукру, щіпку солі, олія.

  • В теплий кефір додається цукор, сіль і 2 ст. л. борошна, після чого інгредієнти розмішують до однорідної маси.
  • В отриманій рідини розводять дріжджі і залишають на 10 хвилин.
  • Коли на поверхні суміші з’явилися пухирці, можна поступово всипати в неї муку невеликими порціями.
  • В теплому місці тісто має простояти близько 25 хвилин, поки воно не підніметься в 2 рази.
  • В останню чергу в масу вводиться в яйце і подрібнене кубиками яблуко.
  • Після ретельного перемішування тесту воно настоюється ще 40 хвилин під рушником або плівкою. Далі можна випікати оладки.

Дуже важливо перед початком випічки не місіть тісто, а брати його порційно, змоченою у холодній воді ложкою.

Дивіться також:  Крем для капкейків, який тримає форму – 10 рецептів
Прокрутка до верху