Готуємо з додаванням манки
Відмінною альтернативою манної каші до сніданку стануть пишні оладки на кефірі з яблуками. Манка (320 р.) повністю замінює в них пшеничне борошно. Також потрібно використовувати: 370 мл теплого кефіру, 60 р. цукру, по щіпці солі і соди, кілька крапель лимонного соку, 1 яблуко.
- В теплий кефір додається цукор, сіль і манка. Тісто має нагадувати по консистенції жирну сметану. Якщо воно виявилося занадто рідким, то потрібно збільшити кількість манки.
- Тісто настоюється 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб манна крупа встигла набрякнути.
- Сода гаситься лимонним соком і додати до решти інгредієнтів.
- Залишилося потерти вимите очищене яблуко на крупній тертці і всипати його в масу.
- Випікаються оладки з двох сторін на добре розігрітій сковороді, змащеній вершковим маслом.
Пишні оладки з яблуком, приготовані за таким рецептом, подаються до столу зі згущеним молоком чи солодкою сметаною.