Морквяно-яблучні оладки на кефірі
Дуже смачні оладки з морквою і яблуком на кефірі дуже подобаються не тільки дорослим, але й дітям. Це відмінний спосіб додати в дитячий раціон корисні овочі і фрукти. Крім моркви (2 шт) та яблука (1 шт.), необхідно використовувати: 190 мл нежирного кефіру, 220 р. просіяного пшеничного борошна, 1 яйце, 80 р. цукру, 0,5 ч. л. соди, погашеної лимонним соком, масло.
- Яблуко і моркву миють, очищаються від шкірки і натираються на крупній тертці.
- В окремій мисці віночком змішується кефір з цукром і яйцем. Коли маса стане однорідною, у неї невеликими порціями вводиться борошно і сода.
- У тесті не повинно залишитися навіть найменших грудочок. Щоб полегшити завдання, можна використовувати міксер для змішування інгредієнтів.
- Залишилося додати в тісто моркву і яблуко.
- Оладки випікаються на товстостінній сковороді з великою кількістю рослинного масла.
Готову страву першим ділом обов’язково викладається на паперові рушники. Папір вбере зайвий жир і дозволить оладкам залишитися ніжними і хрусткими надовго.