Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

Омлет – це одне з найбільш відомих страв французької кухні. Створене місцевими кулінарами більше чотирьох століть тому, воно і донині не втрачає своєї популярності. Крім традиційного французького омлету, в який входять тільки яйця, за довгі роки було створено багато інших, не менш цікавих варіантів приготування цього оригінального блюда. На сьогоднішній день найпопулярніший з них – це омлет на сковороді з молоком. Але, як показує практика, його можна зробити по-різному, використовуючи різні інгредієнти.

Класичний омлет на сковороді з молоком


Насамперед варто розглянути класичний рецепт молочного омлету. Щоб блюдо вийшло дійсно пишним, необхідно враховувати три важливих правила:

  • На 1 яйце брати 100 мл молока. Ця пропорція вважається ідеальною.
  • Вихідні продукти перемішувати тільки віночком або столовою виделкою. Ні в якому разі не можна користуватися міксером або блендером.
  • Готувати омлет треба під кришкою і не відкривати її до кінця процесу.

Отже, для класичного варіанту пишного молочного омлету потрібно взяти:

  • 4 яйця;
  • трохи солі;
  • 400 мл незбираного молока;
  • будь-які спеції;
  • 15-20 г оливкової олії.


Як зробити з цих продуктів ідеальний омлет на сковороді з молоком:

  • Розбити по черзі яйця і добре розмішати їх в мисці.
  • Додати відміряну кількість молока, будь-які спеції і трохи підсолити. Продовжити перемішування, поки маса не стане однорідною.
  • Добре розігріти сковороду, попередньо промазав її зсередини маслом.
  • Вилити на сковороду яєчну суміш. При цьому вогонь повинен бути середнім.
  • Коли вона схопиться, необхідно накрити сковороду кришкою і зробити полум’я менше.
  • Томити суміш приблизно 20 хвилин на малому вогні.
  • Відкрити кришку і перекласти омлет на тарілку.

При бажанні готову страву можна рясно посипати свіжої рубаною зеленню.

Готуємо з манкою

Щоб зробити пишний омлет, можна поступити інакше. Достатньо в рецептурний склад додати манну крупу. Вона, як відомо, володіє унікальною здатністю набухати в рідині. Готову страву виходить пишним і незвичайно м’яким. В цьому випадку для роботи треба брати:

  • 3 сирих яйця;
  • 50 г манки;
  • 100 г молока;
  • трохи солі;
  • 30 г вершкового масла.
Дивіться також:  Іспанський омлет з картоплею, рецепт


Методика приготування тут буде дещо іншою:

  • Спочатку яйця розбити в глибоку ємність, а потім посолити і добре збити їх з молоком.
  • Додати манну крупу і продовжити перемішування. Тут вже можна скористатися міксером.
  • Приготовлену масу залишити на чверть години. За цей час крупа набухне.
  • Нагріти сковороду і розтопити в ній масло.
  • Вилити на сковороду яєчно-манну суміш і смажити під кришкою.

Страву можна вважати готовим, коли його поверхня стане матовою.

Покроковий рецепт з сиром

Для ідеального сніданку підійде цікавий рецепт омлету з молоком і сиром. Страва виходить не тільки пишним, але ще і дуже ароматним. Для такого варіанту знадобиться:

  • 50 мл свіжого молока;
  • 3 яйця;
  • 50 г твердого сиру;
  • сіль;
  • 20 г вершкового масла.


Щоб приготувати такий омлет, треба:

  • Розбити тарілку яйця.
  • Додати свіже молоко і добре розбовтати його віночком. Масу потрібно злегка посолити. При бажанні, для додаткового аромату, можна додати трохи перчика.
  • Потерти сир на тертці з середніми отворами.
  • Ввести його в яєчно-молочну масу. Ще раз перемішати.
  • Розігріти сковорідку, одночасно розплавивши на ній масло.
  • Вилити приготовлену омлетну масу.
  • Смажити під кришкою при середньому рівні полум’я.

Маса швидко піднімається, залишаючись ніжною і пишною до кінця смаження. Готовий омлет в тарілці можна посипати свіжою зеленню кропу.

Пишний омлет з борошном і молоком

Щоб омлет був більш поживним і калорійним, його іноді роблять з борошном і молоком. Цей варіант теж не відрізняється особливою складністю. Для роботи знадобиться:

  • 4 великих яйця;
  • 40 р пшеничного борошна;
  • 60 мл незбираного молока;
  • сіль поварена;
  • масло вершкове;
  • перець (необов’язково).


Як слід готувати омлет з борошном, щоб він вийшов пишним:

  • Розбити яйця, відокремлюючи білки від жовтків. Спочатку потрібно добре віночком збити білки. Потім ввести жовтки, посолити, поперчити (за бажанням) і продовжити збивання.
  • Залити молоко і засипати борошно, ретельно перемішати, щоб не було навіть маленьких грудочок.
  • Сковороду поставити на вогонь, розігріти в ній шматочок масла. Воно повинно повністю розплавитися.
  • Вилити приготовлену суміш так, щоб вона рівномірно розподілилася по поверхні. Якщо нижня частина омлету десь раптом почне пригорати, треба акуратно підняти «яєчний млинець» з тієї сторони і повернути сковорідку так, щоб рідка маса зверху скла вниз.
Дивіться також:  Запечена куряча грудка – 9 рецептів смачної і соковитої курячої грудки в духовці і в мультиварці

Омлет можна вважати готовим, коли його поверхня загусне і злегка ущільниться, залишаючись при цьому соковитою і ніжною.

З шинкою та цибулею

Щоб блюдо було більш ситним і поживним, краще приготувати омлет з шинкою та цибулею. Такий сніданок чоловікам сподобається більше. Для цього знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 100 г шинки;
  • 1 цибулина;
  • 200 мл жирного молока;
  • 120 г будь-якого твердого сиру;
  • 40 р борошна;
  • 2 свіжих томата;
  • зелень кропу і будь-які приправи.


Зробити таке блюдо буде зовсім нескладно:

  • Порізати соломкою шинку.
  • Дрібно покришити цибулька.
  • Довільно нарізати шматочками томати.
  • Потерти на тертці з великими отворами сир.
  • На розігрітій сковороді обсмажити в рослинній олії цибулю.
  • Додати подрібнену шинку з помідорами, перемішати, добре прогріти.
  • Як тільки суміш злегка підрум’яниться, зробити вогонь менше і накрити сковороду кришкою, щоб вона протомилась.
  • За цей час треба встигнути збити яйця разом з молоком.
  • Вилити отриману масу на сковороду поверх шинки і овочів.
  • Як тільки вона досягне стадії напівготовності, поверхню посипати сиром. Продовжувати смажити під кришкою ще приблизно 2 хвилини.

Омлет можна вважати готовим, коли сир на поверхні повністю розплавиться. Після цього її потрібно перекласти на тарілку і прикрасити по своєму смаку.

Ситний сніданок з ковбасою і помідорами

Якщо в блюдо додати звичайну варену ковбасу і помідори, то вийде досить простий, але дуже ситний сніданок. Причому готується цей варіант омлету на сковороді з молоком швидко і просто. Для початку потрібно зібрати на робочому столі всі потрібні інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 1 помідор;
  • 50 мл незбираного молока;
  • потроху солі і перцю;
  • 50 г ковбаси;
  • 10 мл будь-якого олії соняшникової;
  • зелень петрушки.


Технологія приготування омлету:

  • Яйця добре збити з сіллю, молоком і перцем.
  • Томати вимити, а потім порізати їх кубиками.
  • Так само подрібнити і ковбасу.
  • На сковороді з товстим дном розігріти олію. Для більшого аромату до соняшниковій олії можна додати шматочок вершкового.
  • Викласти ковбасу з помідорами на сковороду і обсмажити їх приблизно дві-три хвилини.
  • Залити пасеровані продукти яєчно-молочною сумішшю і перемішати.
  • Смажити під кришкою, поки поверхня складного «млинця» не схопиться. Після цього її можна відкрити і готовий омлет посипати свіжою зеленню.
Дивіться також:  Стейк з яловичини на сковороді — 8 рецептів приготування

Така страва може стати непоганим початком дня. Воно не тільки підніме настрій, але і дасть гарний заряд енергії.

Прокрутка до верху