З картоплею і сиром
Пиріг з сиром і картоплею називається в Осетії «картофджин» і ця різновид пирогів дуже улюблена народом. Секрет дуже простий: картофджины легко брати з собою в якості перекусу, вирушаючи на роботу чи просто у далеку дорогу. Принади своєї пироги не втрачають ні в холодному, і в гарячому вигляді, так що готуються коржі дуже часто.
Готуються пироги дуже просто: для начинки в рівних пропорціях змішується сир і варене картопляне пюре (можна зробити його на воді). Сир повинен бути досить гострим, інакше коржі вийдуть прісними. Якщо ви використовуєте солону бринзу: її не можна вимочувати, адже картопля вбере зайву сіль і її буде в міру.
Випікаємо при 200 градусах 30 хвилин до готовності тіста. Рясно змащуємо пироги топленим вершковим маслом. Подаємо з теплим молоком або чаєм.
Наш секрет! Начинки, за правилами з Осетії, повинно бути рівно в два рази більше, ніж тіста, інакше страва програє. І ще в процесі надання пирогів плоскої форми, важливо стежити, щоб тісто не порвалося.