Паелья з морепродуктів – 8 рецептів приготування

Як зробити з креветками

Якщо ви не любите мідії, кальмари та інших морських мешканців, то рецепт страви з креветками вам точно сподобається. За смаком такий варіант страви ні в чому не поступається класичної паельї, а для різноманітності можна додати трохи більше овочів. Нехай в цей раз це будуть томати, перець, часник і консервована кукурудза. А ще вам знадобиться склянка білого сухого вина.

Спосіб приготування:

  • З трьох помідор очищаємо шкіру, м’якоть нарізаємо кубиками. Солодкий перець ріжемо смужками, три зубчики часнику розрізаємо на дрібні шматочки.
  • На сковороді пасеруємо перець і часник, потім висипаємо 280 г рису разом з дрібкою шафрану і приправами. Через 5 хвилин кладемо помідори і 450 г креветок. Вливаємо літр овочевого (рибного) бульйону і тушкуємо до розпарювання рисової крупи
  • За 15 хвилин до готовності потрібно влити 50 мл білого вина, додати трохи консервованої кукурудзи і при бажанні зелень.
Дивіться також:  Бігус – класичний рецепт приготування з свіжої капусти
Прокрутка до верху