Користь і шкода для організму
У чорному списку у багатьох покупців риба з-за того, що на своїй батьківщині вона мешкає в річці Меконг, куди зливають відходи не тільки мешканці, але і фабрики і заводи. Тому що ввібрала в себе всі нечистоти, риба не відрізняється корисними властивостями. Таким продуктом легко отруїтися.
На експорт вирощують пангасіуса в неволі, в спеціальних ставках. Потім розбирають на спеціалізованих виробництвах з дотриманням усіх санітарних норм.
Риба сама по собі не несе шкоди для людини. Але якщо не дотримувалися умови зберігання і змісту – може негативно позначитися на здоров’ї. Неякісний продукт призводить до харчового отруєння. Не можна вживати людям, які мають індивідуальну непереносимість і алергії на морепродукти. З обережністю вживати особам з порушеннями ШКТ.
Користь риби незаперечна.
Пангасіус купують завдяки:
- доступною ціною;
- соковитому і ніжному філе;
- низькій калорійності;
- багатому складу;
- легкості в приготуванні.
Багатий корисний склад містить:
- жирні кислоти;
- білок;
- вітаміни групи B, A, РР, К;
- амінокислоти;
- цинк і калій;
- залізо і магній;
- сірку та хром;
- натрій і кальцій;
- фосфор.