Пангасіус – що за риба? 7 смачних рецептів приготування пангасіуса

Користь і шкода для організму

У чорному списку у багатьох покупців риба з-за того, що на своїй батьківщині вона мешкає в річці Меконг, куди зливають відходи не тільки мешканці, але і фабрики і заводи. Тому що ввібрала в себе всі нечистоти, риба не відрізняється корисними властивостями. Таким продуктом легко отруїтися.

На експорт вирощують пангасіуса в неволі, в спеціальних ставках. Потім розбирають на спеціалізованих виробництвах з дотриманням усіх санітарних норм.

Риба сама по собі не несе шкоди для людини. Але якщо не дотримувалися умови зберігання і змісту – може негативно позначитися на здоров’ї. Неякісний продукт призводить до харчового отруєння. Не можна вживати людям, які мають індивідуальну непереносимість і алергії на морепродукти. З обережністю вживати особам з порушеннями ШКТ.

Користь риби незаперечна.

Пангасіус купують завдяки:

  • доступною ціною;
  • соковитому і ніжному філе;
  • низькій калорійності;
  • багатому складу;
  • легкості в приготуванні.

Багатий корисний склад містить:

  • жирні кислоти;
  • білок;
  • вітаміни групи B, A, РР, К;
  • амінокислоти;
  • цинк і калій;
  • залізо і магній;
  • сірку та хром;
  • натрій і кальцій;
  • фосфор.
Дивіться також:  Щука в духовці у фользі – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху