Пангасіус – що за риба? 7 смачних рецептів приготування пангасіуса

Риба під цибульно-грибний шубою

Блюдо виходить з чудовим лісовим ароматом і ніжним смаком. Якщо страву будуть їсти діти, то для приготування вибирайте маленьке за розміром філе. У великих тушках міститься багато жиру.

Інгредієнти:

  • пангасіус – 550 г;
  • перець чорний;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • твердий сир – 55 г;
  • печериці – 210 г;
  • томатний соус – 2 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки;
  • масло;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • вершки – 200 р.

Приготування:

  • Посипати сіллю і перцем філе. Розтерти. Скропити лимонним соком. Відставити на півгодини.
  • Нарізати печериці. Помістити в сковороду з маслом і смажити.
  • У вершки влити майонез. Додати томатний соус. Закинути порубані часникові зубчики. Перемішати.
  • Частину грибів і цибулі помістити у форму. Викласти філе. Накрити рештою цибулею з грибами. Залити соусом і посипати тертим сиром.
  • Відправити запікатися в духову піч. Режим 180 градусів. Час – півгодини.

Щоб не зіпсувати блюдо, правильно вибирайте рибу. Вона повинна бути цілою, за кольором світло-рожевою. Якщо тушка має темний відтінок і відламані шматочки, це означає правила зберігання були порушені і рибу неодноразово заморожували.

Дивіться також:  Нототенія: що це за риба, як її приготувати? 6 рецептів
Прокрутка до верху