Безперечно, асортимент паштетів в магазинах приголомшує. Але якщо хочеться насолодитися продуктом без шкідливих добавок, барвників, підсилювачів смаку, то краще приготувати його самостійно з якісних інгредієнтів. У статті зібрано добірка найбільш цікавих рецептів, за якими можна з легкістю створити дієтичну закуску – паштет з курячої грудки.
Класичний паштет з курячої грудки в блендері
Класична рецептура корисної закуски передбачає наявність:
- 1 курячої грудки;
- за смаком солі і спецій;
- цибулини.
Щоб приготувати смачний паштет в блендері:
- Курятина промивається і відварюється до готовності разом з цибулиною, яка вирушає до м’яса через 10 хвилин після початку кипіння.
- Відварене філе нарізати шматочками, які подрібнюються за допомогою блендера.
- В отриману масу вливається трохи бульйону, закидається сіль і спеції.
- Всі повторно збивається.
- На виході повинен вийти пишний паштет, який перекладається в ємність з кришкою.
Якщо використовується відкритий контейнер, то він обов’язково затягується харчовою плівкою, щоб продукт не висихав.
Готуємо з овочами
Простий рецепт, для виконання якого потрібні:
- 600 г курячої грудинки;
- морквина;
- 150 г вершкового масла;
- 3 цибульні головки;
- 2 часникового зубчики;
- сіль і мускатний горіх.
Хід роботи:
- Філе, підготовлене з грудки, і моркву нарізати шматочками, які відварюються протягом 30 хвилин.
- Наприкінці в каструлю додається дрібка солі.
- Цибуля подрібнюється і пассеруется на сковороді, куди також викладаються пластинки часнику.
- У блендері змішуються моркву, м’ясо, зажарка і масло, що залишилося.
- Вміст збивається, доповнюється спеціями, сіллю і невеликою кількістю бульйону (при необхідності).
- Готовий паштет відправляється в холодильник для застигання.
Якщо замінити шматочок масла бульйоном, то вийде чудовий паштет дієтичний.
З курячою печінкою
Універсальне блюдо з курячої печінки і грудки, що подобається дорослим і відмінно підходить для дитячого раціону.
Готується закуска з доступних продуктів:
- куряча печінка – 1 кг;
- філе – 400 г;
- цибуля – 2 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- вершкове масло – 1 пачка вагою до 200 г;
- рослинна олія для смаження;
- сіль і спеції.
Послідовність дій:
- Грудка відварюється, звільняється від кісточок і ріжеться кубиками.
- Шматочки з лука пассеруются до злегка золотистого кольору.
- Печінка промивається, ділиться на четвертинки і обсмажується так, щоб при проколюванні з субпродуктів виділявся сік.
- Яйця відварюють і діляться навпіл.
- Через м’ясорубку пропускаються двічі всі підготовлені продукти, при цьому печінка повинна бути гарячою.
- Маса викладається в миску, де вже знаходяться шматочки м’якого вершкового масла.
- Паштет вимішується руками з додаванням солі і спецій.
На замітку! Паштет В холодильник, створений за цим рецептом, відправляється тільки після повного охолодження, яке відбувається на столі під рушником.
Паштет дієтичний з вареної курячої грудки
Якщо в холодильнику виявилася вже відварена курка вагою 300-400 г, яка залишилася після приготування якоїсь страви, то можна за лічені хвилини створити чудову закуску.
Додатково будуть потрібні:
- часточка часнику;
- 5 очищених волоських горішків;
- ½ Пучка кінзи;
- 15 мл нежирного йогурту;
- стільки ж лимонного соку;
- 5 мл оливкової олії;
- сіль і спеції.
В процесі приготування:
- Грудка перекручується через м’ясорубку.
- Ядра горіхів рубаються ножем.
- Часник товчеться.
- Зелень дрібно подрібнюється.
- Всі інгредієнти змішуються, солятся, заправляють олією, соком і йогуртом.
Курячий паштет – відмінна закуска для ранкових тостів.
Рецептура з грибами
Живильним закуски надають пікантності гриби, які можуть бути як лісові, так і звичайні печериці.
Для створення паштету необхідні:
- ½ Кг грудок;
- 200 г грибів;
- 2 цибулини;
- 70 мл соняшникової олії;
- 100 г вершкового масла;
- 15 г французької гірчиці;
- ½ Пучка кропу;
- сіль, спеції.
Готується страва наступним чином:
- Куряча грудка звільняється від шкірки і підшкірного жиру, після чого відварюється в підсоленій воді зі спеціями.
- На сковороді пассеруется подрібнену цибулю, до якого після придбання м’якості додаються печериць пластинки.
- Через 8 хвилин сковорода отставляется.
- Масло розтоплюється.
- У комбайні з’єднуються охолоджені м’ясо, зажарка, масло і 200 мл бульйону.
- Все збивається і викладається в мисочку, де в заготовку паштету втручаються гірчиця, рубана зелень і мелений перець.
Якщо використовуються лісові гриби, то перед обсмажуванням вони проварюються не менше 20 хвилин.
Як зробити з желатином
Відмінна альтернатива магазинної ковбаси створюються з:
- 500 г курячої грудки;
- цибулини;
- морквини;
- кореня петрушки;
- 2 відварених яєць;
- 30 г желатину;
- 30 г мелених волоських горіхів;
- солі і улюблених спецій.
Черговість дій:
- Курятина відварюється разом з сіллю, овочами і коренем петрушки до готовності, після чого остуджується і ріжеться шматочками.
- М’ясо, очищені яйця і моркву пропускаються через м’ясорубку.
- У 500 мл бульйону розлучається желатин згідно інструкції, після чого заливається розчином основа паштету.
- В майбутню закуску додаються горіхи, сіль і спеції за бажанням, а потім все збивається блендером.
- Маса забирається в холод для застигання.
На свій смак і бюджет волоські горіхи можна замінити арахісом або фісташками.
Оригінальний паштет з курячої грудки з чорносливом
Для втілення в життя цього рецепта необхідно обзавестися:
- 4 філе частинами;
- 2 морквинами;
- цибулиною;
- жменею чорносливу;
- ½ Головки часнику;
- 100 г сметани;
- 50 г майонезу;
- сіллю, спеціями і зеленню.
Щоб приготувати паштет в домашніх умовах:
- З подрібненого цибулі і моркви готується зажарка.
- Чорнослив замочується, а зелень і часник рубаються;
- Філе відварюється.
- За допомогою блендера перемелюються всі зазначені інгредієнти, після чого заправляють сумішшю сметани і майонезу.
- Паштет повторно збивається
Вишукано продукт виглядає на святковому столі у вигляді бутербродів з яблук, замінюють хлібці.
Паштет із курячої грудки – це просте у виконанні блюдо, яке готується так само швидко, як і з’їдається.