Паста карбонара – 4 рецепти з беконом і вершками

Замінюємо бекон шинка

Бекон можна замінити частково або повністю на шинку. Вийде теж дуже добре, особливо якщо не скупитися на вершки.

Знадобиться:

  • півлітра 10-процентних вершків;
  • 500 г макаронів;
  • 300 г сиру (пармезан або овечий);
  • 300 г шинки;
  • 200 г бекону (або такий же обсяг шинки);
  • за смаком сіль, перець, інші спеції;
  • 3 яйця;
  • ложку оливкової олії.

Ваші дії:

  • Відваріть в підсоленій воді макаронні вироби — пір’я, «спіральки», спагетті. Можна не доварювати макарони до повної готовності — вони повинні бути трохи твердоваты — як кажуть італійці, аль-денте.
  • Тим часом плесни на розігріту сковорідку трохи оливкової олії і обсмажимо нарізані смужками або кубиками шинку і бекон.
  • Збити трохи сіль з яйцями і приправами, але не до пишноти, а щоб було рівномірно, додати вершки. Натерти сир і покласти в суміш половину. Перемішати.
  • Макарони відкинути і швидко викласти в сковорідку з м’ясними продуктами. Перемішати, влити змішані вершки з яйцями. Все знову акуратно змішати, щоб соус обволік цілком макарони.
  • Викласти в порційні тарілки, посипавши зверху другою половиною сиру. Добре поєднуються листя руколи.
  • Дивіться також:  Стожки з фаршу – 6 рецептів приготування
    Прокрутка до верху