Замінюємо бекон шинка
Бекон можна замінити частково або повністю на шинку. Вийде теж дуже добре, особливо якщо не скупитися на вершки.

Знадобиться:
- півлітра 10-процентних вершків;
- 500 г макаронів;
- 300 г сиру (пармезан або овечий);
- 300 г шинки;
- 200 г бекону (або такий же обсяг шинки);
- за смаком сіль, перець, інші спеції;
- 3 яйця;
- ложку оливкової олії.
Ваші дії:
Відваріть в підсоленій воді макаронні вироби — пір’я, «спіральки», спагетті. Можна не доварювати макарони до повної готовності — вони повинні бути трохи твердоваты — як кажуть італійці, аль-денте.
Тим часом плесни на розігріту сковорідку трохи оливкової олії і обсмажимо нарізані смужками або кубиками шинку і бекон.
Збити трохи сіль з яйцями і приправами, але не до пишноти, а щоб було рівномірно, додати вершки. Натерти сир і покласти в суміш половину. Перемішати.
Макарони відкинути і швидко викласти в сковорідку з м’ясними продуктами. Перемішати, влити змішані вершки з яйцями. Все знову акуратно змішати, щоб соус обволік цілком макарони.
Викласти в порційні тарілки, посипавши зверху другою половиною сиру. Добре поєднуються листя руколи.