Італійці нерідко замість вершків додають сухе біле вино, від цього соус стає ще більш пікантним. Щоб зберегти вершковий смак, можна за відсутністю вершків влити трохи молока.
Ще один варіант соусу запропонував знаменитий кулінар Джеймі Олівер. Він наполягає на тому, щоб замість бекону використовувалася сиров’ялена щоковина свиняча, в якій мало м’яса та багато жиру. Цей жир слід витопити, поклавши невеликі брусочки сала на холодну сковороду. Так витопиться швидше. Далі в піджарку додається одночасно і великий зубок розчавленого часнику (він віддасть свій аромат і його потрібно буде потім прибрати). Збагачуємо смак свіжомеленим перцем. А тепер головне в цьому соусі: ніяких вершків! Під сковородою загасили вогонь, і в неї ми додаємо макарони разом із залишками води, в якій вони варилися. Це важливо — жир і вода стають емульсією! В неї додають збиті з сиром і сіллю яйця і знову перемішуються з макаронами. При необхідності додаємо ще трохи води з-під макаронів і прогріваємо, не допускаючи згортання жовтків. Виходить чудовий соус, який ні в чому не поступиться вершкового!