Паста карбонара – 4 рецепти з беконом і вершками

Варіанти соусу

  • Італійці нерідко замість вершків додають сухе біле вино, від цього соус стає ще більш пікантним. Щоб зберегти вершковий смак, можна за відсутністю вершків влити трохи молока.
  • Ще один варіант соусу запропонував знаменитий кулінар Джеймі Олівер. Він наполягає на тому, щоб замість бекону використовувалася сиров’ялена щоковина свиняча, в якій мало м’яса та багато жиру. Цей жир слід витопити, поклавши невеликі брусочки сала на холодну сковороду. Так витопиться швидше. Далі в піджарку додається одночасно і великий зубок розчавленого часнику (він віддасть свій аромат і його потрібно буде потім прибрати). Збагачуємо смак свіжомеленим перцем. А тепер головне в цьому соусі: ніяких вершків! Під сковородою загасили вогонь, і в неї ми додаємо макарони разом із залишками води, в якій вони варилися. Це важливо — жир і вода стають емульсією! В неї додають збиті з сиром і сіллю яйця і знову перемішуються з макаронами. При необхідності додаємо ще трохи води з-під макаронів і прогріваємо, не допускаючи згортання жовтків. Виходить чудовий соус, який ні в чому не поступиться вершкового!
  • Дивіться також:  Пшоняна каша на воді — 5 рецептів як варити розсипчасту кашу
    Прокрутка до верху