Паста карбонара з беконом та вершками класична – 10 рецептів приготування

Карбонара з беконом, вершками та куркою

Карбонара з беконом, вершками та куркою – це страва, в якій бекон та ніжні шматочки курячого м’яса поєднуються з кремовими вершками, створюючи неповторну текстуру та багатий смак. Комбінація бекону, курки та вершків створює незвичайну гармонію смаків, які порадують навіть найдосвідченіших гурманів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200-250 гр.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Бекон сирокопчений – 100 гр.
  • Вершки – 200 мл.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сир твердих сортів – 40 грн.
  • Часник – 2 зуб.
  • Італійські трави – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1-2 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Курку обдаємо водою і насухо промокуємо паперовими рушниками, м’якуш ріжемо на невеликі кубики.

Крок 2. Бекон нарізаємо тонкими стрічками чи квадратиками.

Крок 3. Знімаємо лушпиння з часнику і дрібно рубаємо зубці.

Крок 4. Розжарюємо столову ложку рослинної олії в сковорідці та підрум’янюємо бекон із часником. Обсмажені компоненти викладаємо в чашу, а на сковороду відправляємо м’ясо, доводимо до готовності, солимо та перчимо. Повертаємо в вогнетривкий посуд бекон.

Крок 5. Згідно з інструкцією, відварюємо макарони.

Крок 6. М’ясні інгредієнти заливаємо вершками, трохи солимо і уварюємо до кипіння та загусання.

Крок 7. У соус викладаємо пасту, посипаємо ароматними травами і за хвилину переходимо до сервіровки.

Крок 8. Посипаємо порції тертим сиром, помідорами нарізаними і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Дивіться також:  Щука в духовці – 8 рецептів запікання