Рецепт від Юлії Висоцької
Щоб блюдо вийшло смачним, дотримуйтеся головна умова – не переварити пасту.
Інгредієнти:
- паста – 260 г;
- морська сіль – 1 ч. ложки;
- томати у власному соку – банку;
- чорний перець – 0,4 ч. ложки;
- кальмар – 7 тушок;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- базилік – 4 гілочки;
- заморожений горошок – 110 г;
- біле вино – 110 мл;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Розморозити горох. Нашаткувати цибулину.
- Розігріти в сотейнику масло. Помістити цибульні півкільця. Потримати до золотистого відтінку.
- Перетворити в пюре томати.
- Нарізати кальмари. Помістити отримані кільця цибулі. Розмішати. Залити вином. Дочекатися поки воно не випарується.
- Помістити пюре з томатів. Висипати горошок. Розмішати. Смажити поки морепродукт не стане повністю готовий. Посипати сіллю і перцем.
- Варити макарони. Надіслати до морепродуктам. Розмішати.
- Порвати руками базилік. Додати в пасту і перемішати.