Паста з креветками – 6 рецептів приготування пасти та соусів

Рецепт з додаванням кальмарів

Інгредієнти: півкіло пасти, 380 г очищених кальмарів, 220 г креветок, цибуля шалот (1 шт.), 2 ст. ложки рибного бульйону, 2 часникового зубчики часнику, сіль, 2 ст. ложки лимонного соку, повний стакан вершків середньої жирності, прованські трави. Як приготувати пасту з креветками і кальмарами, розповідається далі.

  • Креветки свіжоморожені на пару хвилин опускаються в солоний окріп, остуджувати і чистяться. До цих морепродуктів відправляються нарізані кальмари кільцями. Маса підсолювати і сбрызгивается соком лимона. Морепродукти будуть маринуватися 12-14 хвилин.
  • Паста відварюється до стану альденте. Зазвичай на це потрібно 7-8 хвилин після закипання рідини.
  • Цибулю і часник дрібно ріжуться і обсмажуються на олії до рум’яного кольору.
  • На окремій сковорідці смажаться мариновані морепродукти. В цю ж посуд відправляється піджарка з минулого кроку, бульйон, вершки, спеції. Тушкується маса до готовності кальмарів.
  • Напівготові паста викладається до морепродуктів. Разом вони нудяться в сковорідці ще пару хвилин.
  • Прикрашається готову страву подрібненою зеленню.

    Дивіться також:  Як готувати рис – 11 смачних рецептів
    Прокрутка до верху