Рецепт з додаванням кальмарів
Інгредієнти: півкіло пасти, 380 г очищених кальмарів, 220 г креветок, цибуля шалот (1 шт.), 2 ст. ложки рибного бульйону, 2 часникового зубчики часнику, сіль, 2 ст. ложки лимонного соку, повний стакан вершків середньої жирності, прованські трави. Як приготувати пасту з креветками і кальмарами, розповідається далі.

Креветки свіжоморожені на пару хвилин опускаються в солоний окріп, остуджувати і чистяться. До цих морепродуктів відправляються нарізані кальмари кільцями. Маса підсолювати і сбрызгивается соком лимона. Морепродукти будуть маринуватися 12-14 хвилин.
Паста відварюється до стану альденте. Зазвичай на це потрібно 7-8 хвилин після закипання рідини.
Цибулю і часник дрібно ріжуться і обсмажуються на олії до рум’яного кольору.
На окремій сковорідці смажаться мариновані морепродукти. В цю ж посуд відправляється піджарка з минулого кроку, бульйон, вершки, спеції. Тушкується маса до готовності кальмарів.
Напівготові паста викладається до морепродуктів. Разом вони нудяться в сковорідці ще пару хвилин.
Прикрашається готову страву подрібненою зеленню.